Basisopleiding vastgoedrekenen

De opleiding vastgoedrekenen is relevant als je start in de wereld van vastgoedrekenen of je kennis op dit gebied wilt opfrissen. Voor gebruikers van onze software die nog geen ervaring hebben met het rekenen aan vastgoedontwikkelingen of vastgoedbeleggingen is dit een absolute aanrader.

Inhoud van de opleiding

De opleiding begint met het uitleggen van kasstromen en de effecten die tijd heeft op geld. Vervolgens komen verschillende vormen van financiering aan de orde en de effecten hiervan op resultaten. Je leert te rekenen met verschillende type rendementen zoals de IRR, directe en indirecte rendementen en verschillende waardebegrippen zoals contante waarde, eindwaarde, etc.

 

In het middelste deel gaan we dieper in op vastgoed. Hoe ga je om met oppervlaktes, waar haal je gegevens vandaan om te rekenen en welke rendementsbegrippen worden toegepast.

In het laatste deel passen we de theorie toe in de praktijk aan de hand van twee casussen. Deze gaan over zowel vastgoedontwikkelingen als vastgoedbeleggingen waarmee de volledige theorie wordt herhaald.

Aan het eind van de opleiding ben je in staat om zelfstandig vastgoedberekeningen uit te voeren en te beoordelen.

Tijden en kosten

De opleiding duurt 1 dagdeel van 4 uur. De kosten bedragen € 750,- per cursist, inclusief cursus materiaal. Na afloop ontvangt u een deelnamecertificaat. De opleiding wordt 2x per jaar gegeven, ook is incompany mogelijk.

Data en inschrijven

Binnenkort volgen er nieuwe data voor het najaar.

Wilt u meer weten over onze opleidingen?

Reasult biedt softwareopleidingen waarmee u de applicatie leert kennen en daarnaast kennisgerichte opleidingen. Een overzicht van alle opleidingen vindt u hier.

Heeft u vragen over onze opleidingen? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact met mij op over de trainingen