Basisopleiding Vastgoedrekenen

De Basisopleiding Vastgoedrekenen is relevant als je start in de wereld van vastgoedrekenen of je kennis op dit gebied wilt opfrissen. Voor gebruikers van onze software die nog geen ervaring hebben met het rekenen aan vastgoedontwikkelingen of vastgoedbeleggingen is dit een absolute aanrader.

Basisopleiding Vastgoedrekenen

Inhoud van de opleiding

  • Begrippen voor vastgoedberekeningen: kasstromen, contante waarde, eindwaarde, exploitatiekosten, huurinkomsten, IRR, BAR, NAR, Exit Yield, residuele grondwaarde etc. en hoe deze begrippen zich tot elkaar verhouden.
  • Verschillende casussen: deze worden samen stap voor stap behandeld om ervaring op te doen in het rekenen in vastgoed zoals What-if analyses, (her) ontwikkelingscasussen en hoe hierop actief te sturen en een beleggingscasus.
  • Uitleg van tools zoals Microsoft Excel en Reasult software om het rekenen van vastgoed te ondersteunen.

Voordelen

  • Direct toepasbaar: Na deze opleiding kunt u de opgedane kennis direct in de praktijk brengen.
  • Direct inzicht: Leer snel meer over vastgoedbegrippen van onze docent en ervaringsdeskundige.
  • Praktijkcases: Duidelijke praktijkcases laten zien hoe andere partijen omgaan met vastgoedrekenen.

Voor Wie?

De opleiding is geschikt voor medewerkers van woningcorporaties, vastgoedbeleggers, vastgoedontwikkelaars, gemeenten en iedereen die zelf rekenen aan vastgoed en inzicht in de begrippen en rekenmethodiek van vastgoed wil vergroten.

Datum, tijd en kosten

De opleiding wordt gegeven op 9 september, duurt 1 dag, start om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur. De kosten bedragen € 395,- per cursist, inclusief cursus materiaal. Na afloop ontvangt u een deelnamecertificaat. De trainingen worden op dit moment online gegeven. Maximaal 10 deelnemers.

Wie geeft les?

Klaas Bosma, Director Development & Operations bij Reasult is je docent tijdens de Basisopleiding Vastgoedrekenen

Wilt u meer weten over onze opleidingen?

Reasult biedt softwareopleidingen waarmee u de applicatie leert kennen en daarnaast kennisgerichte opleidingen. Een overzicht van alle softwareopleidingen vindt u hier. Heeft u vragen over onze opleidingen? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact met mij op over de opleidingen