Basisopleiding vastgoedrekenen

De opleiding vastgoedrekenen is relevant als je start in de wereld van vastgoedrekenen of je kennis op dit gebied wilt opfrissen. Voor gebruikers van onze software die nog geen ervaring hebben met het rekenen aan vastgoedontwikkelingen of vastgoedbeleggingen is dit een absolute aanrader.

Inhoud van de opleiding

  • Begrippen voor vastgoedberekeningen: kasstromen, contante waarde, eindwaarde, exploitatiekosten, huurinkomsten, IRR, BAR, NAR, Exit Yield, residuele grondwaarde etc. en hoe deze begrippen zich tot elkaar verhouden.
  • Verschillende casussen: deze worden samen stap voor stap behandeld om ervaring op te doen in het rekenen in vastgoed zoals What-if analyses, (her) ontwikkelingscasussen en hoe hierop actief te sturen en een beleggingscasus.
  • Uitleg van de werking van Excel en software om het rekenen van vastgoed te ondersteunen.

Voordelen

  • leer snel de inhoud van vastgoedbegrippen van onze docent en ervaringsdeskundige;
  • ontvang een heldere Syllabus;
  • direct toepasbaar in de praktijk!

 

Aanmelden voor deze opleiding

Voor Wie?

De opleiding is geschikt voor medewerkers van woningcorporaties, vastgoedbeleggers, vastgoedontwikkelaars, gemeenten en iedereen die zelf rekenen aan vastgoed en inzicht in de begrippen en rekenmethodiek van vastgoed wil vergroten.

Datum, tijd en kosten

De opleiding wordt gegeven op 30 september, duurt 1 dag, start om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur. De kosten bedragen € 395,- per cursist, inclusief cursus materiaal. Na afloop ontvangt u een deelnamecertificaat. De opleiding wordt gehouden in onze opleidingsruimte in Ede. Maximaal 10 deelnemers.

Wilt u meer weten over onze opleidingen?

Reasult biedt softwareopleidingen waarmee u de applicatie leert kennen en daarnaast kennisgerichte opleidingen. Een overzicht van alle softwareopleidingen vindt u hier.

Heeft u vragen over onze opleidingen? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact met mij op over de trainingen