ESG | Environmental, Social, Governance

We vinden ESG, net als veel van onze klanten, enorm belangrijk. Een goed ESG-beleid is voor bedrijven een strategische noodzaak en een manier om uitdagingen het hoofd te bieden, zoals de gevolgen van klimaatverandering, het comfort van werknemers op kantoor en het aantrekken en vasthouden van talent.

Ook wij zien hoe belangrijk het is om ESG thema’s binnen ons bedrijf te integreren, om zo de ecologische impact te verkleinen en de positieve sociale impact op werknemers en de samenleving te vergroten.

Planon HQ Reasult ESG

ESG Taskforce

Reasult heeft in 2022 een ESG-taskforce opgericht. Deze taskforce bestaat uit mensen uit verschillende afdelingen die zich bezighouden met ESG- en duurzaamheidsvraagstukken. Deze taskforce wordt geleid door Atessa Heijn (Key Account Manager) en Klaas Bosma (General Manager) en bestaat verder uit:
Bastian Demant (Business Consultant), Bastiaan van der Mijl (Director Growth & Marketing), Joris van der Meijden (Product Owner), Daan Berghmans (Product Consultant) en Walter Wind (Sales Director).

We ondernemen diverse stappen om onze verantwoordelijkheid op het gebied van ESG serieus te nemen. Hieronder een paar voorbeelden.

E van Environment

Transparantie als belangrijke eerste stap in de bewustmaking. Op het dashboard hieronder zie je real time wat het energieverbruik van ons hoofdkantoor in Nijmegen is. Naast energieverbruik, leggen we ook de nadruk op een duurzame toeleveringsketen. Natuurlikj scheiden we ons afval en gebruiken van zoveel mogelijk biologisch afbreekbare materialen.

Software

Onze cloud-based software wordt gehost op servers met energiebeheer die ISO 50001 gecertificeerd zijn en een datacenter dat draait op groene energie. Zo zetten we een stap in de richting van duurzaamheid.

S van Social

Wij ons ervan bewust dat onze medewerkers een essentiële rol spelen bij het bereiken van onze doelstellingen. Daarom zetten wij ons in voor een prettige en uitdagende werkomgeving. Ons duurzame kantoor, dat bovendien WELL-gecertificeerd is, draagt daaraan bij.

Sociale betrokkenheid is vanzelfsprekend voor ons. We doneren aan goede doelen. In plaats van dure kerstgeschenken voor klanten, kiezen we elk jaar voor een geldbedrag aan een goed doel. Het afgelopen jaar was dat onder meer Stichting Homeplan en in Duitsland Die Tafel e.V. Aan deze actie deden ook onze klanten mee door peperkoekhuisjes te maken. Met elke inzending steeg het donatiebedrag met 50 euro. Meer informatie over deze inzamelingsactie.

Daarnaast stimuleren we gezonde gewoonten door allerlei sportieve activiteiten en een sportschool op kantoor. Dit informatieve dashboard hieronder is ontworpen om onze medewerkers aan te moedigen vaker de trap te gebruiken op kantoor in plaats van de lift. Beter voor je gezondheid én beter voor het energieverbruik.

G van Governance

Bedrijven die ESG serieus nemen, hebben enorm veel baat bij het gebruik van geïntegreerde intelligente softwareoplossingen. Samen met onze aandeelhouder Planon werken wij aan een geïntegreerde softwareoplossing die gebouwen, mensen en processen met elkaar verbindt.

Hoe doen we dit?

  • Wij vereenvoudigen en automatiseren de verzameling van ESG-gegevens door een centraal softwareplatform aan te bieden met integraties naar onder meer ERP-, HRM- en CRM-systemen. Dit verhoogt de efficiëntie en bespaart tijd.
  • Wij helpen te voldoen aan de informatie-eisen van toezichthouders of investeerders en zorgen voor de bescherming van bedrijfskritische informatie.
  • Met het verzamelen van de data kun je eenvoudig zelf rapporten in het juiste formaat samenstellen.

Hoogste kwaliteitsstandaarden

De kwaliteit van onze software vinden we heel belangrijk. Om dit goed te borgen zijn we ISAE 3402 gecertificeerd. Reasult is gecertificeerd volgens de ISAE 3402 standaard Type I en Type II. Dit bewijst dat we ‘in control’ zijn over onze controleprocessen en beheersmaatregelen.

Data governance en veiligheid

Er staat veel vastgoeddata van onze klanten in de software en ze stellen hoge eisen aan de kwaliteit, performance, beveiliging en beschikbaarheid. Ook hebben klanten steeds meer te maken met regelgeving en toezichthouders die hieraan eisen stellen. Het is dus essentieel dat de data in onze systemen goed beveiligd zijn, uiteraard met firewall, toegangsbeheer, autorisatie- en security checks via onder meer VEAAM. Onze klanten voeren daarvoor zelf ook pentesten uit ter controle. We werken hiervoor samen met SLTN.

ESG in de praktijk, experts en klanten aan het woord

Interview Altera en Reasult – Data essentieel voor het vormgeven van de ESG-strategie

Cyril van den Hoogen, financieel directeur van Altera Vastgoed en Klaas Bosma, General Manager Reasult spraken met Vastgoedjournaal hoe je slim gebruik kunt maken van de toenemende hoeveelheid data.

Lees dit interview over data en optimale dataverwerking in de vastgoedsector. Zeker de realisering van het ESG-beleid, vergt enorm veel data. Maar ook voor het uitzetten van je strategie en het optimaal laten presteren van je vastgoedportefeuille, speelt data een steeds grotere rol.

Lees dit interview

Interview met Bernardo Korenberg - Head of Sustainability and Innovation, Bouwinvest Real Estate Investors

Bouwinvest zet volop in op ESG. In dit interview legt Bernardo Korenberg, Head of Sustainability and Innovation, uit wat ESG voor Bouwinvest betekent en hoe het creëren van Real Value for Life hierbij past.

“Ooit heb ik al eens gezegd dat mijn afdeling overbodig zou moeten worden maar dat is nog niet gelukt, we zijn alleen maar gegroeid!“ zegt Bernardo Korenberg. Die groei kenmerkt de aandacht die Bouwinvest heeft voor het thema ESG.

Lees dit interview met Bouwinvest

Interview Nathalie Perrier, Sustainability VP Planon -het belang van ESG voor de vastgoedsector

Voor vastgoedbedrijven is ESG steeds meer noodzaak. Onder meer door regelgeving, maar ook stakeholders die waarde hechten aan ESG. In dit interview spreken we Nathalie Perrier, Sustainability VP bij Planon.

Wat betekent ESG voor vastgoedorganisaties? Wat zijn de learnings tot nu toe en hoe kunnen we bijdragen aan ESG? We vragen het aan expert Nathalie Perrier.

Lees dit interview met Nathalie Perrier