Corporatieplein 22 september

22/09/2022

Het CorporatiePlein is de ICT-vakbeurs voor woningcorporaties. CorporatiePlein 2022, is op 22 september en hét evenement voor woningcorporaties in de Expo Houten. Reasult is daar ook bij!

Kom langs op onze stand, nummer 3, om kennis te maken of voor meer informatie!

Houd controle en overzicht bij vastgoedontwikkeling

De komende jaren wordt er flink geïnvesteerd in nieuwbouw en verduurzaming. Welke projecten wil je realiseren? Welke scenario’s zijn er, hoe houd je grip op het proces en rapporteer je?

Op Corporatieplein laat Reasult zien hoe je overzicht houdt over de voortgang van planning, kosten, opbrengsten, resultaat, kasstromen en risico’s van projecten. Van haalbaarheidsstudies, scenario analyses, budgetten vaststellen tot het consolideren van projecten en het berekenen van de verkoop.

In onze sessies onder meer aandacht voor:
• Hoe krijg je tijd voor goede analyses en input voor het besluitvormingsproces?
• Hoe consolideer al je al je projecten naar een goed en snel samen te stellen portefeuilleoverzicht?
• Hoe krijg je inzicht in kasstroompatronen?
• Hoe houd je overzicht en breng je structuur aan?

Excel gebruiken bij projectontwikkeling is beslissingen maken op los zand

Honderdduizenden euro’s te veel betalen voor grondacquisitie of tonnen mislopen door een rekenfoutje. Horrorscenario’s voor woningcorporaties die minder ver weg zijn dan vaak gedacht wordt. Door foutief gebruik van Excel kunnen namelijk problemen ontstaan met verregaande gevolgen. In het whitepaper ‘Weg met Excel’ hebben we ze opgesomd.

Het ‘Excel-probleem’ is niet iets wat alleen in de corporatiesector plaatsvindt. Eigenlijk in elke sector waar investeringsbeslissingen worden gemaakt komt het langs. Logisch want Excel is een enorm flexibel programma. Maar juist in die flexibiliteit schuilt gevaar. Want als je het voor veel zaken kunt gebruiken, wordt de kans op fouten steeds groter. Iedereen die op dagelijkse basis met Excel werkt zal hier een keer tegenaan lopen.

Meer informatie en aanmelden

Wil je graag een afspraak maken op Corporatieplein of ons ontmoeten? Neem contact met ons op.

 

Meer over Corporatieplein en aanmelden

« Terug naar overzicht

Delen