ISAE 3402 verklaring Reasult

Als klant van Reasult kun je er op vertrouwen dat we onze controleprocessen en beheersmaatregelen goed georganiseerd hebben. Elk jaar wordt dit weer uitgebreid gecontroleerd door onafhankelijke IT-auditors. We hebben een Type I en Type II certificaat.

ISAE 3402 is de internationale standaard voor zekerheid bij outsourcing van processen via SaaS en software providers. Deze ISAE 3402-II verklaring geeft aan dat we deze interne beheersing en betrouwbaarheid van processen en producten goed geborgd hebben in onze organisatie. Denk hierbij aan databeveiliging, bescherming persoonsgegevens, SLA- en probleemafhandeling en het proces van veranderingen in de software.

Waarom vinden wij deze controleprocessen belangrijk?

Zowel voor ons als onze klanten is het belangrijk dat wij voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Onze klanten gebruiken de Reasult vastgoedsoftware onder meer voor hun financiële rapportages, een essentieel onderdeel van hun vastgoedproces. Klanten hebben daarmee de zekerheid dat Reasult haar beheer- en controleprocessen adequaat heeft ingericht. De ISAE 3402 rapportages worden gebruikt door accountants bij de jaarrekeningcontrole. De accountant die de jaarrekening van de klanten van Reasult klanten controleert moet ook de geoutsourcete processen controleren. Met de ISAE 3402 verklaring toont Reasult aan ‘in control’ te zijn over deze processen.

“Het mogen werken voor de top van de Nederlandse vastgoedsector vraagt van ons om interne processen betrouwbaar te hebben ingericht. De ISAE is voor ons een bewijs dat wij aan hieraan voldoen. Tevens daagt dit ons uit om het elk jaar weer een stapje beter te doen! “

Jean Paul Vossers – Director Reasult

Wil je het ISAE 3402 rapport inzien?

Het ISAE 3402 rapport bevat vertrouwelijke informatie. Het rapport opvragen kan via onze accountmanagers. Tegen een vergoeding is een afschrift van de ISAE 3402 verklaring beschikbaar voor onze klanten. Naast zekerheid en comfort bespaar je hiermee op je eigen auditkosten.

Wat is ISAE 3402 type I en type II?

ISAE 3402 is dé norm voor het controleren van processen. Het is een onafhankelijke verklaring die aantoont dat we interne controleprocessen en beheersmaatregelen goed hebben ingericht. De controle wordt uitgevoerd door een accountant. Deze verklaring bestaat uit twee typen:

  • Type I is een rapportage met verklaring van de accountant over de opzet en bestaan van de beheersmaatregelen. Dit is een momentopname en richt zich op de beschrijving van de processen.
  •  Type II is een rapportage over de effectieve werking van de beschreven beheersmaatregelen. Hierin verklaart de accountant hoe deze voor een periode van minimaal 6 maanden hebben gewerkt door meerdere steekproeven te doen. Reasult heeft, om aansluiting te houden bij het proces van haar klanten, haar ‘period under review’ lopen van 1 januari tot en met 31 december. Deze controle wordt jaarlijks uitgevoerd door Conclude Accountants.

Vanaf 2017 heeft Reasult zowel een Type I en als een Type II verklaring.

Andere certificeringen

Naast de ISAE certificering wordt de Reasult software op meerdere onderdelen gecertificeerd, waaronder NRVT vereisten en bijvoorbeeld waarderingshandboek Woningcorporaties. Reasult blijft hiermee voldoen aan de hoogste standaarden in de markt.