De financieringsmodule is vernieuwd!

04/05/2018

De module Financieringen is onderdeel van de Reasult oplossing voor vastgoedontwikkeling (Reaforce). Hiermee houdt u grip op alle lopende en komende financieringen van uw vastgoedprojecten. U heeft inzicht in de ontwikkeling en prognose van de leningen en maakt eenvoudig zelf scenario’s en rapportages. Deze module breiden we nu uit met een tweede methode waarmee u nu nog realistischer en nauwkeuriger kunt rekenen.

Waarom realistischer?

De bestaande methode in de module kent een modelmatige rekenmethode die werkt met een procentuele verdeling tussen eigen en vreemd vermogen. Deze methode werkt uitstekend in de begin-/onderzoeksfase van een project. Door de uitbreiding van de financieringsmodule is het mogelijk om eigen en vreemd vermogen verder te specificeren door het vastleggen van één of meerdere financieringslijnen. Per financieringslijn kunnen trekkingen en aflossingen gespecificeerd worden inclusief de bijbehorende rentebetalingen. Reaforce geeft u op maandbasis een zeer realistisch beeld hoe uw vermogensbehoefte er op projectniveau uit gaat zien. Met de financieringsmodule vult u deze vermogensbehoefte in en worden de financieringskosten berekend. U houdt pieken en dalen zo klein mogelijk, weet wanneer u extra geld nodig heeft of juist extra kunt aflossen.

De vernieuwde financieringsmodule is per direct beschikbaar in versie 6.1 van Reaforce. Heeft u interesse? Neem contact op met uw accountmanager.

« Terug naar overzicht

Delen