De nieuwe privacywet, welke maatregelen nemen wij?

30/04/2018

U bent er wellicht de afgelopen tijd al regelmatig mee geconfronteerd; de nieuwe privacywet. Vanaf 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Reasult is al tijdig gestart met het omarmen van deze wet. In onze software wordt privacy-by-design standaard. Dat houdt in dat we bij de ontwikkeling van onze software rekening houden met AVG. Tevens wordt het mogelijk de database te anonimiseren wanneer u Reasult om support vraagt.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een uniforme Europese wetgeving rondom privacy en datagebruik. Al langere tijd bereid Reasult zich voor op deze wet. Zo zijn we in begin 2017 gestart met ISAE 3402 certificering. ISAE 3402 is de internationale standaard voor uitbesteding en is een waarborg voor een juiste verwerking van financiële- en ICT-processen. Inmiddels hebben een ISAE 3402 – Type 2 certificering, waarbij er drie maal per jaar een audit plaatsvindt.

Hieronder treft u een overzicht aan van de maatregelen die wij reeds getroffen hebben of die wij aan het organiseren zijn om volledig compliant te zijn:

« Terug naar overzicht

Delen