Even voorstellen Roel Gijzen

27/06/2019

Roel Gijzen is Econometrist en A.I. (Artificial Intelligence) expert bij Reasult. In deze rol combineert hij wiskunde met informatica. Hij doet dit onder meer in het taxatiemanagementteam en is actief betrokken bij het nieuwe Reasult Platform. Zijn doel is om een slimme kunstmatige assistent te creëren die de gebruiker inzicht geeft, voorstellen doet en ondersteunt binnen het proces.

Roel werkt nu ruim een jaar bij Reasult en is gestart bij het taxatiemanagementteam. Zijn specialiteit is het bespreken en omzetten van rekenkundige wensen en wettelijke verplichtingen naar code. Hij is thuis in A.I. en focust zich ook steeds meer op de nieuwe technologieën en volgt een vervolgopleiding A.I. van Microsoft. Voor veel mensen is deze wiskundige toepassing lastig om te begrijpen. Roel wil de mogelijkheden juist begrijpelijk maken. Hij werkt daarom mee aan het nieuwe platform, waarbij zijn doel is om een slimme kunstmatige assistent te creëren die de gebruiker inzicht geeft, voorstellen doet en ondersteunt binnen het proces.

Roel heeft een Bachelor Technische Bedrijfskunde en Master Financial Engineering aan de Universiteit van Twente gevolgd. Zijn focus lag meer op logistiek, maar al snel boog de interesse richting de financiële kant. Omdat vooral de wiskundige kant daarvan zeer interessant is heeft hij tijdens zijn Master, als uitwisseling, een half jaar wiskunde gestudeerd in Cardiff. De logische vervolgstap was een baan in de financiële wereld en zo is hij ook begonnen als Risk Manager in Amsterdam bij Flow Traders. De liefde heeft hem na verloop van tijd toch weer teruggebracht naar het oosten van het land waar hij al snel een baan vond bij Reasult.

« Terug naar overzicht

Delen