Even voorstellen, Tingting Cheng

27/11/2020

Tingting Cheng is user experience designerTingting Cheng UX Reasult bij Reasult en maakt de gebruikerservaring van onze software zo aangenaam mogelijk. Ze vertaalt klantwensen (requirements) naar schermontwerpen en klikbare prototypes/demo’s. User Experience (UX) staat hoog op de agenda bij Reasult en bij de ontwikkeling van het nieuwe Reasult Projects platform heeft Tingting een essentiële UX rol.

Tingting werkt sinds begin 2020 bij Reasult en is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe Reasult Projects platform. Ze maakt schermontwerpen en samen met collega Bas Oortwijn, product consultant bij Reasult, voeren ze usability tests uit. Hierbij vragen ze ook feedback bij klanten en gebruikers en verbeteren ze steeds weer ontwerpen. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor het algemene designsysteem van de software, denk aan gebruik van kleuren, typografie en iconen.

Hiervoor werkte Tingting bij een startup softwarebureau waarbij de focus lag op het ontwerpen en realiseren van een digitale leeromgeving (e-learning). Ze heeft de opleiding Interieuradviseur afgerond. Hoewel ze veel affiniteit had met creatieve concepten bedenken en 3D ontwerpen, koos ze toch voor een vak met meer mogelijkheden en is toen de HBO opleiding Communicatie & Multimedia Design gaan volgen. Ook creatief maar dan op meerdere raakvlakken waaronder UX en UI (User Interface).

Tingting houdt van variatie in uitdagingen en nieuwe vraagstukken, een combinatie van visueel ontwerp, technologie en (het gedrag van) mensen. Juist ontwerpen om het leven van mensen gemakkelijker te maken. Tingting zegt hierover “Wanneer dit niet bewust wordt ervaren is dat juist goed, dat betekent dat de UX zo subtiel is het niet eens opgemerkt wordt.”

Begin 2021 zullen we met de lancering van Reasult Projects steeds meer zien van haar bijdrage in de UX bij Reasult.

Nu al nieuwsgierig?

Doe dan mee in ons bèta programma voor onze software voor financiële analyse en prognose van projectontwikkeling.

Bekijk ons bèta programma

 

 

« Terug naar overzicht

Delen