PriceHubble en Reasult sluiten samenwerkingsovereenkomst

18/03/2021

Amsterdam/Ede, 18 maart 2021 – Het Nederlands-Duitse vastgoedsoftwarehuis Reasult en proptechbedrijf PriceHubble starten een partnerschap om in vijf landen samen te werken. Beide ondernemingen zijn reeds actief in de DACH-regio. Het partnerschap vereenvoudigt de intrede van PriceHubble op de Nederlandse en Belgische markt, de thuismarkt van Reasult.

De software van Reasult helpt projectontwikkelaars in de vastgoedsector bij het maken van financiële haalbaarheidsanalyses en het monitoren van projecten in de planning- & controlcyclus.

Met PriceHubble’s Building Simulator, kunnen projectontwikkelaars voor woningprojecten de statistisch meest waarschijnlijke markt- en huurprijzen bepalen. Vanaf de initiële planningsfase worden deze waardes continu in real time bijgewerkt gedurende het hele ontwikkelproces. Op deze manier kunnen verschillende woningtypes in enkele seconden worden geanalyseerd om te bepalen welk woningtype (grootte, indeling, voorzieningen, kwaliteit, enz.) op een bepaald adres vandaag en in de toekomst de beste huur- of verkoopprijs zal opleveren.

Door de integratie van de twee platforms is het rendement van woningprojecten bij de aanvang van een project goed onderbouwd en wordt het tijdens het hele ontwikkelproces bewaakt.

“Door samen te werken, breiden we gezamenlijk het bestaande productaanbod van Reasult uit en creëren we meer transparantie voor projectontwikkelaars in alle fasen van het woningontwikkelingsproces,” legt Christian Crain, Managing Director van PriceHubble Duitsland, uit.

 

 

 

“Dit voegt niet alleen waarde toe voor de ontwikkelaars, maar ook voor controllers en het management, door risico’s te beperken en inkomsten te optimaliseren via de directe integratie van de nieuwe technologie in de Reasult-software,” voegt Aart Zandbergen, CEO en oprichter van Reasult, toe. “De technologie van PriceHubble past wat dat betreft uitstekend in ons portfolio en in onze visie om data met behulp van intelligente algoritmes en systemen betekenisvol te maken voor gebruikers, zodat ze vertaald kunnen worden in beslissingen.”

 

De samenwerking is in eerste instantie gericht op de DACH-regio en de BeNeLux-landen.

Over PriceHubble
PriceHubble is een Zwitsers B2B proptech bedrijf dat innovatieve digitale oplossingen ontwikkelt – gebaseerd op vastgoed taxaties en marktinzichten – voor de vastgoedsector. PriceHubble’s product portfolio maakt gebruik van Big Data, geavanceerde statistische analysetechnieken en aantrekkelijke visualisatie om een nieuw niveau van transparantie op de markt te brengen. Dit stelt cliënten in staat vastgoed- en investeringsbeslissingen te nemen op basis van de meest nauwkeurige gegevensgedreven inzichten (zoals taxaties, marktanalyses, waardeprognoses of bouwsimulaties) en de dialoog met eindgebruikers te verbeteren. De digitale oplossingen van PriceHubble ondersteunen alle spelers in de vastgoedwaardeketen (waaronder banken, vermogensbeheerders, vastgoedbeheerders en makelaars). PriceHubble is reeds actief in zes landen (Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Japan en Nederland) en heeft wereldwijd 90 mensen in dienst.

Over Reasult
Reasult is een toonaangevend softwarebedrijf dat de financiële prestaties van vastgoedorganisaties optimaliseert en inzicht biedt in de financiële prestaties van vastgoedportefeuilles. De software ondersteunt vastgoedorganisaties bij betere informatie, betere analyses en betere beslissingen en het voldoen aan verantwoordingsvereisten.
Het Reasult-platform omvat oplossingen voor vastgoedontwikkeling, asset- en portefeuillemanagement, taxatiemanagement en financiële planning. De oplossingen worden gebruikt door vastgoedontwikkelaars, vastgoedbeleggers en woningcorporaties.
Ruim 80 vastgoedorganisaties in Nederland, België, Zwitserland en Duitsland gebruiken de Reasult software. Reasult is opgericht in 2000 en sinds 2021 onderdeel van de Planon Group.

 

Meer weten? Neem nu contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Delen