Reasult behaalt ISAE 3402 Type II certificaat

02/02/2018

Reasult was al in het bezit van een Type I maar heeft nu ook Type II certificaat. Dat is goed nieuws want dat bewijst dat we ‘in control’ zijn van onze controleprocessen en beheersmaatregelen. Met de ISAE 3402 Type II verklaring heeft Reasult de maatregelen van interne beheersing en de betrouwbaarheid van de financiële rapportages geborgd in haar organisatie. De controle is uitgevoerd door Conclude Accountants.

Wat is ISAE 3402?

ISAE 3402 is dé norm voor het controleren van processen. Het is een onafhankelijke accountantsverklaring die aantoont dat we interne controleprocessen en beheersmaatregelen goed hebben ingericht. De verklaring bestaat uit twee typen:

Om een getrouw beeld te krijgen van de werkelijkheid is de review periode van een jaar gekregen. Binnen deze periode worden de beheersmaatregelen uitvoerig getoetst.

Waarborging kwaliteit

JeanPaul Vossers

Jean-Paul Vossers,  directeur bij Reasult, zegt hierover: “We draaien in de top van de Nederlandse vastgoedmarkt mee. Klanten die onze software gebruiken moeten de zekerheid hebben dat we interne controleprocessen en beheersmaatregelen goed hebben ingericht. Dit moet aansluiten op de klantprocessen en op de eisen die ook door hun eigen auditor/accountant gesteld worden. Tevens stellen we hoge eisen aan onze dienstverlening en met de ISAE 3402 Type II rapportage bevestigen dat we de genomen interne beheersmaatregelen ook daadwerkelijk uitvoeren.”

De rapportage opvragen?

Reasult laat, naast de ISAE certificering haar software op meerdere onderdelen certificeren, waaronder NRVT vereisten en bijvoorbeeld waarderingshandboek Woningcorporaties. Reasult blijft hiermee voldoen aan de hoogste standaarden in de markt.
Het ISAE 3402 rapport bevat vertrouwelijke informatie. Tegen een vergoeding is een afschrift van de ISAE 3402 verklaring beschikbaar voor onze klanten. Naast zekerheid en comfort bespaart u hiermee op uw eigen auditkosten. Neem hiervoor contact op met uw accountmanager.

« Terug naar overzicht

Delen