Release Reasult Taxatiemanagement (Reaturn TM Beleggers 4.14)

05/04/2019

De nieuwe release van Reasult Taxatiemanagement (release 4.14) staat in het teken van taxatiemanagement voor Beleggers. Hierin ligt de focus op een NRVT-proof taxatierapport, het verbeteren van de Web-app, het voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving en de nieuwe referentiemodule. Daarnaast zijn er enkele wensen vanuit verschillende gebruikersgroepen opgepakt.

NRVT-proof taxatierapport

Om te voldoen aan de meest recente NRVT-regelgeving kan de Register-Taxateur vanaf nu de gebeurtenissen na inspectie- en taxatiedatum, onzekerheid taxatie en de backtesting aangeven. Tevens is het verplicht dat de Register-Taxateur, dan wel het taxatiebedrijf waaraan hij is verbonden, aangeeft dat hij de Professionele Taxatiedienst voldoende onafhankelijk en objectief waardeert. Met slechts één klik is er een verklaring beschikbaar .

Web-app

De web-app is in de release 4.14 sterk verbeterd. Bestaande bugs zijn opgelost. De web-app vervangt in de toekomst de windows-client. Zo gaat Altera uitsluitend gebruikmaken van de web-app.

Nieuwe wet- en regelgeving

Artikel 8a van de wet besluit huurprijzen woonruimte geeft aan dat de opslag voor beschermde dorp-/stadsgezichten alléén nog maar van toepassing is:
• wanneer er sprake is van beschermd dorp-/stadsgezicht;
• het bouwjaar < 1945 en
• er daadwerkelijk kosten zijn gemaakt voor het behoud van de monumentale waarde (default op ‘ja’).
De release 4.14 voorziet hierin door de One-interface uit te breiden en de logica in het rekenmodel door te voeren. De opslag voor rijksmonumenten komt hiermee te vervallen.

Referentiemodule; referenties eenvoudig invoeren en analyseren

In verschillende gebruikersgroepen is het opvoeren van referenties uitvoering besproken. In het gebruikersoverleg van 16 januari en 6 februari met de beleggers en taxateurs is een ontwerp van de nieuwe referentiemodule gepresenteerd. De feedback hierop heeft geleid tot een nieuwe referentiemodule waarbij de gebruiksvriendelijk voorop stond. Door de eenvoudige download en upload functionaliteit kunnen Register-Taxateurs gemakkelijk referenties invoeren, koppelen en beoordelen. Daarnaast zorgt de nieuwe referentiemodule voor analysemogelijkheden voor de Asset Managers.

« Terug naar overzicht

Delen