Release Reasult Taxatiemanagementsoftware (versie 5.0)

01/12/2020

Onlangs hebben we een nieuwe release van de Reasult Taxatiemanagementsoftware uitgebracht. Deze release (Reaturn TM 5.0 Corporaties) staat voor een groot deel in teken van het Waarderingshandboek voor Woningcorporaties. Daarnaast is de volledige vernieuwde workflow voor woningcorporaties uitgerold die goed aansluit bij de veranderende processen. Hierdoor wordt het voor de corporatie en de taxateur gemakkelijker om het volledige proces te doorlopen. Ook het taxatierapport is vernieuwd en heeft de taxateur een nieuw overzichtsscherm gekregen.

Snelle uitrol van de release

De nieuwe release van Reasult Taxatiemanagementsoftware (Reaturn TM 5.0) betekent dat het voor corporaties nog eenvoudiger is om hun voorbereidingen te treffen voor de jaarlijkse handboekrelease van het ministerie. Alle klanten hebben inmiddels een planning ontvangen. Deze snelle uitrol heeft als voordeel dat de corporaties ruim de tijd hebben voor het waarderingsproces richting de aanlevering voor de jaarrekening.

Webinar en release notes

Onlangs hebben we een webinar gegeven waarin de belangrijkste wijzigingen zijn besproken. Dit webinar staat samen met de release notes in onze vernieuwde serviceportal. Voor deze portal heb je een inlog nodig. Heb je nog geen inlog? Maak er dan zelf eentje. Als klant van Reaturn TM gaat dit heel eenvoudig. Hier vind je de release notes

Verbeterde workflow

In de vorige release is de workflow aangepast waardoor de voorbereidingen voor de taxatieronde 2020 eenvoudiger kunnen worden gedaan. Met de nieuwste release kan het volledige proces voor 2020 uitgevoerd worden.
Een extra aanpassing is nu dat het uploaden van de complexparameters altijd kan worden uitgevoerd waarbij de complexen die niet de juiste status hebben worden genegeerd. Hierdoor is er meer flexibiliteit ontstaan gedurende het taxatieproces.

Nieuw overzichtsscherm, met name handig voor de taxateur

De nieuwe release bevat ook een overzichtsscherm voor met name de taxateur. Hiermee heeft hij een gedetailleerd overzicht van alle relevante ratio’s en kengetallen gecombineerd met de berekende kasstromen op jaarbasis. In één oogopslag kan hij dan een gerichte analyse doen.

Release Reasult Taxatiemanagement

Certificering Taxatiemanagementsoftware

Net als voorgaande jaren laat Reasult de software certificeren door PwC. Dit is de gebruikelijke certificering volgens het Waarderingshandboek voor corporaties. Hierbij wordt ook gekeken naar onze beheersmaatregelen. PwC doet het onderzoek in overeenstemming met Standaard 3000 A ‘Assurance-opdrachten’.

« Terug naar overzicht

Delen