Sneak preview doorontwikkeling Reasult Assetmanagement

12/09/2019

Het sturen op kwalitatieve doelen zoals duurzaamheid, betaalbaarheid, leefbaarheid en afstemming op doelgroepen is een belangrijk aandachtsgebied voor corporaties en beleggers. Uitkomsten hiervan hebben een grote invloed op de portefeuille- en complexstrategie. Daarom hebben we de afgelopen maanden met diverse gebruikers gesproken hoe ze hierop willen analyseren en sturen in hun vastgoedportefeuille.

Strategische score; flexibel en meetbaar

Er zijn vele criteria en scoringsmodellen waaraan corporaties en beleggers kwalitatieve doelen willen toetsen. Daarom is er voor een volledig flexibele oplossing binnen Reasult Assetmanagement gekozen. Zo kan elke gebruiker deze functionaliteit naar wens inrichten. Hiervoor is de strategische score uitgebreid en past daarmee bij het brede thema van assetmanagement. Voor corporaties is dat vaak vastgoedsturing waarbij analyses op complexniveau van groot belang zijn. Ook ondersteuning bij het maken van complex prestatie analyses is hiermee mogelijk.

Aandachtsgebieden definiëren en meten

In de nieuwe release kunnen vastgoedorganisaties eigen aandachtsgebieden definiëren. Per aandachtsgebied is het nu mogelijk om meerdere kenmerken toe te voegen en gewogen mee te nemen in de strategische score. Dit kan zowel op complex als op verhuurbare eenheid niveau. De gebruiker kan hiermee een op maat gemaakte en gewogen strategische score berekenen. Door deze strategische score af te zetten tegen de vooraf bepaalde doelstellingen (ook vastgelegd in Reasult Assetmanagement), kan de gebruiker snel een oordeel vormen over de prestatie van de portefeuille en de onderliggende complexen. In de software kan de gebruiker vervolgens scenario’s opstellen voor de complexstrategie en vastleggen in de begroting.

Portefeuillescores in rapportages en dashboards

Deze aandachtsgebieden en strategische score zijn tevens beschikbaar in de rapportages en dashboards zodat inzichtelijk is hoe de portefeuille scoort. Het ondersteunt de gebruiker in de oordeels- en besluitvorming rondom het opstellen en vastleggen van de complexstrategie in een complexplan. Hierdoor kan de gebruiker snel en goed onderbouwd vaststellen welke complexen aandacht nodig hebben. Ook zijn de verwachte ontwikkeling van de portefeuille en de realisatie van de complexplannen eenvoudig te volgen. Het maakt bijsturen veel gemakkelijker.

De release (Reaturn AM 5.9) wordt later dit jaar opgeleverd.

« Terug naar overzicht

Delen