Terugblik Provada 2022

24/06/2022

Wij kijken terug op drie succesvolle Provada dagen. Dit keer op een andere plek. Het was erg prettig om onze klanten en relaties te ontmoeten. Ook dit jaar organiseerden we sessies op de stand. Diverse thema’s kwamen aan bod, onder meer ESG, de rol van cashflows bij projectontwikkeling en de maatschappelijke ontwikkelopgaaf. Ook tekenden we een samenwerking met VanWonen.

ESG – challenges & opportunities for the Real Estate Industry

Tijdens een overheerlijke lunch gaf Nathalie Perrier, Sustainability VP at Planon, een sessie over ESG. Voor vastgoedbedrijven is ESG strategische noodzakelijk. Vastgoedinvesteerders worden geconfronteerd met druk van de overheid door regelgeving en ook druk van klanten die onder andere hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Het aanpakken van ESG kan veel waarde creëren voor vastgoedbeleggers, niet alleen financieel. Nathalie heeft niet alleen de uitdagingen laten zien maar vooral ook voorbeelden gegeven van hoe dit zou kunnen. Ze toonde een route voor een succesvolle strategie en de rol van technologie hierin.

Samenwerking met VanWonen

Gebiedsontwikkelaar VanWonen ondertekende een samenwerkingsovereenkomst met Reasult. VanWonen kiest voor Reasult vanwege de toegenomen omvang van de projectenportfolio en de groeiende complexiteit en omvang van haar projecten. Daarbij neemt het belang van rapportage en verantwoording toe. Chris Stam, VanWonen Financieel Directeur, licht toe: “Ons team van projectontwikkelaars gaat met de software van Reasult de exploitatieoverzichten opzetten en bijhouden. Met de rechtstreekse koppelingen naar onze financiële administratie houden we realtime grip op alle projecten.”

 

Ontbijtgesprekken met Jan van Barneveld, directeur de Alliantie Ontwikkeling

Tijdens een ontbijt met Jan van Barneveld, directeur de Alliantie ontwikkeling, was het gespreksonderwerp de rol van inzicht in kasstromen voor de maatschappelijke ontwikkelopgave. Jan vertelde hoe de Alliantie financieel vooruitkijkt. Hierin speelt digitalisering een belangrijke rol. Het financieel beheer is een belangrijke taak, het gaat over miljoenen en dan moet je dat goed organiseren. Bij de Alliantie zijn er bedrijfsbrede rapportages voor renovatie- en nieuwbouwprojecten zowel op maand- als kwartaal basis. Alle projecten zitten in de Reasult software.

 

Toekomstklaar projectontwikkelen

Bas Oortwijn, product consultant Reasult, zat aan de ontbijttafel op de Provada met ontwikkelaars over de forecasting van hun financiële prognoses. In deze sessie ging het over hoe je controle houdt over je cashflow. Wat kan er allemaal misgaan in Excel? Het ging onder meer over de berekeningen, maar ook wie er wel en niet toegang heeft. Het leverde leuke discussies op. Bas heeft laten zien hoe het anders kan en hoe je controle houdt over je cashflows.

« Terug naar overzicht

Delen