Terugblik Provada 2024

01/07/2024

De 20e editie van de Provada zit er weer op, een lustrum! Drie dagen waarin we onze relaties konden ontmoeten en interessante inzichten opdeden over de actuele stand van de vastgoedmarkt. Voor Reasult was het een beurs waarin we boeiende lunchsessies organiseerden, veel klanten spraken en nieuwe contacten legden.

Op dinsdag organiseerden we een lunchsessie over ESG-strategieën voor vastgoedinvesteerders. We verdiepten ons in de cruciale rol van ESG en duurzaamheid in vastgoed, waarbij zowel macro- als microaspecten werden besproken. Hemant Soni van Planon leidde deze sessie. Het is duidelijk dat ESG en duurzaamheid centraal staan in strategieën binnen de gehele waardeketen van vastgoed. Een gemeenschappelijk thema was de uitdaging om toegang te krijgen tot data die geschikt zijn voor investeerders. Er was overeenstemming dat een digital-first benadering essentieel is. De groep benadrukte het belang van een geïntegreerd platform om ESG-conforme gebouwen, operationele efficiëntie en vastgoedwaarde op lange termijn te realiseren. Het was prettig om te zien hoe positief de deelnemers reageerden op de producten van Planon en de uitgebreide ervaring in het verminderen van uitstoot van gebouwen wereldwijd.

Op woensdag hadden we een gevarieerd gezelschap van beleggers, investeerders, ontwikkelaars, financiers en corporates aan tafel. De lunchsessie ging over data-gedreven besluitvorming. Hoe houd je de balans tussen financiële haalbaarheid en duurzame ambities? Deze sessie werd gegeven door Mark Leijgraaff van Remit en Klaas Bosma van Reasult.

Ook lieten we tijdens de beurs ons nieuwe Real Estate Management platform zien.

Al met al was het een interessante beurs waarin we het belang van duurzaamheid en data gestuurde strategieën in de vastgoedsector centraal staan.

Lunchsessie ESG voor vastgoedinvesteerders

Lunchsessie Data-gedreven besluitvorming

« Terug naar overzicht

Delen