Video terugblik Seminar Talking about Numbers

26/11/2019

Op woensdag 13 november 2019 organiseerde Reasult haar jaarlijkse Real Estate in Control seminar met als thema: Talking about numbers. Data en cijfers spelen een enorme belangrijke rol bij investeren in en het managen van vastgoed. Het verzamelen van cijfers, maar ook het rapporten en delen van de cijfers. Diverse sprekers toonden de laatste innovaties in ons vakgebied en lichtten deze toe aan de hand van praktijkcases. Hoe haal je het maximale uit de data en hoe maak je de juiste beslissingen? Kortom een mix van technologie, A.I., dataverzameling en datavisualisatie in de vastgoedsector. Op een prachtige authentieke locatie, buitenplaats Sparrendaal.

In deze video blikken we samen met de sprekers en bezoekers terug op dit seminar. Geniet van de aftermovie met interviews.

Namens Reasult vertelden CEO Aart Zandbergen en Director Growth & Marketing, Bastiaan van der Mijl, de plannen en stappen die Reasult maakt. Onder meer de innovatie roadmap van Reasult waarbij ook het nieuwe platform met Reasult Financiële planning aan de orde kwam. Daar is veel aandacht besteed aan design en een goede gebruikerservaring.

Bruno Fabre, trendwatcher, auteur, TEDx spreker, Mass Change Agent vertelde ons zijn verhaal over cijfers. Hij toonde de werking van onze hersenen en het toepassen daarvan voor het analyseren van data. Dus de kracht van onder meer machine-learning en kunstmatige intelligentie voor het maken van beslissingen.

Michiel Dullaert, datadesigner en docent, eigenaar de Perfecte Grafiek, gaf een inspiratiesessie datavisualisatie. Zijn verhaal is anders omdat het normaliter gaat over de data die in de dataset zit en hoe je dat weergeeft. Hij draaide het om en kijkt naar de eindgebruiker waarbij je keuzes moet maken om de aandacht van de lezer te krijgen. Je moet hem te verleiden om jouw inzichten tot zich te nemen. Hij liet ons zien welke ontwerp- en grafiekkeuzes je dan moet maken.

Joep van Vliet, associate director CBRE, toonde de trends en cijfers van de vastgoedmarkt in Nederland en wereldwijd. Aan bod kwam onder meer: wat zijn de uitdagingen van beleggers en eigenaren van vastgoed in de huidige vastgoedmarkt? Hoe presteren de verschillende sectoren zoals woningen, kantoren en zorgvastgoed ten opzichte van elkaar?

Casper Hesp, director investment management Syntrus Achmea Real Estate & Finance, liet zien hoe Syntrus bezig is met dataverzameling en het rapporteren van de cijfers. Naast het financieel rendement is het ook van belang het maatschappelijke rendement inzichtelijk te maken en te kwantificeren. Casper Hesp liet ook de cijferroute van Syntrus Achmea zien.

Djoerd van Velzen, data en salesanalist Heembouw, ging in op data gedreven ontwikkelen en investeren. Vanuit welke invalshoeken kijkt een ontwikkelaar als Heembouw naar een buurt en welke rol speelt big data analyses daarin. Deze big data analyses brengen informatie in kaart zoals de mate van vergrijzing, eigendomsverhoudingen, leefbaarheid, huishoudsamenstelling en dergelijke. Djoerd liet zien hoe je op locatie gerelateerde data betere beslissingen kunt nemen.

 

« Terug naar overzicht

Delen