Kondor Wessels

Kondor Wessels is al 20 jaar succesvol in de Duitse vastgoedmarkt als vastgoedontwikkelaar en bouwonderneming. Het Nederlands-Duitse middelgrote bedrijf heeft meer dan 300 medewerkers in dienst en kent een integrale aanpak; projectplanning, -ontwikkeling en bouwbegeleiding onder één dak. De ervaring in zowel bouwen als ontwikkelen leidt tot synergie, waardoor een vlekkeloze, betaalbare en hoogwaardige bouw mogelijk is.

De aanpak

De Reasult vastgoedsoftware is in gebruik genomen door een selecte groep projectontwikkelaars bij Kondor Wessels. De software is ingericht voor de specifieke situatie van Kondor Wessels waardoor de implementatie eenvoudig verliep. Reasult heeft voor alle vestigingen een uniforme berekeningsmethode doorgevoerd waardoor de invoer van standaarden mogelijk is. Bovendien garandeert een automatische vergelijking van huidige en gewenste situatie, samen met de actuele cijfers, voor continue inzicht in de projectvoortgang. De gegevens van de afzonderlijke projecten worden efficiënt samengevoegd in één overzicht. Zowel op vestigings- als op organisatieniveau.

Wij hebben alle projectontwikkelaars en controllers opgeleid” verklaart Hegeman. “Reasult heeft ons daarbij prima ondersteund en de samenwerking verliep vlekkeloos. De Reasult software is gekoppeld met het financiële systeem van Kondor Wessels waardoor de geprognosticeerde data continue vergeleken kan worden met de actuele cijfers. Onze omvangrijke projecten zijn nu veel efficiënter te sturen en te optimaliseren.
Digitalisering en nieuwe technologische mogelijkheden helpen bij de dataopbouw en bij het op transparante wijze ontsluiten van data. In de toekomst wordt de geloofwaardigheid van een onderneming meer en meer bepaald door de cijfers die het op kan leveren. Het ontwikkelproces voldoet aan de huidige compliancy-eisen mede door de certificering van Deloitte, toepassing van het vier-ogen principe en de niet-wijzigbare archivering van de projectgeschiedenis.”

De toekomst

Kondor Wessels heeft nu 30 projectontwikkelaars en 6 controllers die de software gebruiken. Ze werken allemaal met hetzelfde databestand. Cijfers en analyses zijn daarmee eenduidig en op ieder moment beschikbaar. “We hebben ons doel bereikt en de koppeling met het financiële systeem werkt uitmuntend ‘resumeert Hegeman. “Nu overleggen we hoe we de andere tools en interfaces aan kunnen sluiten.

Benieuwd wat Reasult voor u kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Contact