Module VoV

Vastgoedsturing
Met de VoV-module bepaalt u zowel de reële waarde (activa) als de terugkoopwaarde (passiva) van het vastgoed dat onder voorwaarden is verkocht. U krijgt daardoor inzicht in uw VoV-portefeuille en dus een extra instrument voor portefeuillesturing.

De VoV-module geeft u dit inzicht en stelt u in staat vragen te beantwoorden als: Hoeveel VoV-bezit heb ik in een bepaalde buurt? Wat zijn de kenmerken van dit bezit? Hoe lang kan ik nog gebruik maken van mijn terugkooprecht/-plicht? Wat is de reële waarde bij terugkoop? En tegen welke terugkoopwaarde?

Inlezen in de VoV-portefeuille
Via uw bronsysteem of een spreadsheet worden de gangbare vastgoedkenmerken als adres, oppervlakte, objecttype en bouwjaar ingelezen. Daarnaast worden specifieke gegevens voor eenheden verkocht onder voorwaarden ingelezen zoals transactieprijs, transactiedatum en VoV-type. Voor de bepaling van de reële waarde van het VoV bezit wordt gebruik gemaakt van het leegwaardemodel in Reaturn TM.

Op basis van het VoV type (MGE, Koopgarant, Koopgoedkoop), of er een terugkooprecht / -plicht is en het kortingspercentage bij verkoop en een eventueel afgesproken percentage deling waardeontwikkeling (mogelijk volgens Fair Value tabel) wordt de contractwaarde en terugkoopwaarde vastgesteld.

De VoV portefeuille wordt inzichtelijk gemaakt in het Reaturn Analytics dashboard en is geïntegreerd in de workflow. Ook wordt de analyseomgeving van Reaturn TM uitgebreid met de terugkoopwaarde.