Taxatiemanagement - efficiënte en transparante waardebepaling van het vastgoed

Je wilt een accurate waardebepaling en up-to-date waardeontwikkeling van je vastgoedportefeuille. Hoe is de waardering tot stand gekomen en wat zijn waarde, rendement en risico van het vastgoed? Heb je daar echt goed zicht op? Is het toch vaak weer veel handwerk of dubbel werk? Werken taxateurs, assetmanagers en controllers in diverse systemen of spreadsheets?

Met de Reasult taxatiemanagementsoftware is het waarderingsproces inzichtelijk, transparant en uniform. Je hebt altijd inzicht in de voortgang, het rendement en risico van het vastgoed. Met deze meest gebruikte taxatiemanagementsoftware voldoe je aan actuele wet- en regelgeving en de NRVT-richtlijnen. Zowel beleggers als woningcorporaties. Je bespaart tijd en geld op het taxatieproces en vergroot de kennis over de portefeuille.

Download Brochure

Reasult Taxatiemanagement

Efficiënt en geborgd proces

De software werkt met een geoptimaliseerde workflow met inzicht in de voortgang, strikte rollenscheiding en inlog van taxateurs. Mutaties worden gelogd via een audit trail en er zijn checks op juistheid en volledigheid van data.

Je weet hoe de taxatiewaarde tot stand is gekomen, hebt goed inzicht in de waardeontwikkeling van de portefeuille en de onderliggende waardebepalende parameters. Zo ben je slagvaardiger, neem je de juiste beslissingen met een solide onderbouwing. Ook richting toezichthouders.

Reasult Taxatiemanagemen workflowondersteuningt

Besteed tijd aan belangrijke beslissingen

    • Bespaar tijd: efficiënt proces, geborgd, gevalideerd met taxateurs inlog
    • Neem betere beslissingen: goed zicht op waardeontwikkeling, onderliggende parameters en onderbouwing
    • Houd controle: analyseer en rapporteer beter, juistheid en volledigheidscheck op data
    • Wees transparant: geen spreadsheets, inzicht in totstandkoming en voldoe aan de verantwoordingseisen
Download brochure
Reasult Taxatiemanagement

Zowel taxateurs en onze assetmanagers en portfoliomanagers werken nu rechtstreeks in hetzelfde systeem met persoonlijke inloggegevens. De functiescheiding wordt in de oplossing afgedekt en is tevens goed aantoonbaar richting accountant.

- Vesteda. Bekijk deze case

Workflowondersteuning

Ondersteunt jouw taxatieproces met strikte rollenscheiding en ‘audit trailing’. Iedereen werkt op dezelfde manier met een betrouwbaar rekenmodel.

Onderbouwing

Onderbouw taxaties met het DCF of NAR model of de comparatieve methode. Je weet hoe de taxatiewaarde tot stand komt.

Verbeter datakwaliteit

Snel op weg door check op juistheid en volledigheid van data en automatische koppeling met bronsystemen.

Rapportages

Maak eenvoudig en snel analyses van diverse parameters met standaardrapportages. Of stel zelf de rapportages samen.

Gecertificeerd

Voldoe aan IVS, EVS, RICS, NRVT, MSCI en AIFMD-richtlijnen met onze gecertificeerde software. Voor corporaties marktwaardering volgens Waarderingshandboek.

Meer informatie?

Zowel vastgoedbeleggers, woningcorporaties als taxateurs gebruiken onze software voor het taxeren van woningen, winkels, kantoren en zorgvastgoed.

Vraag een demo aan