Kondor Wessels

Kondor Wessels is al 20 jaar succesvol in de Duitse vastgoedmarkt als vastgoedontwikkelaar en bouwonderneming. Het Nederlands-Duitse middelgrote bedrijf heeft meer dan 300 medewerkers in dienst en kent een integrale aanpak; projectplanning, -ontwikkeling en bouwbegeleiding onder één dak. De ervaring in zowel bouwen als ontwikkelen leidt tot synergie, waardoor een vlekkeloze, betaalbare en hoogwaardige bouw mogelijk is.

De uitdaging voor Kondor Wessels

In de vastgoedmarkt is er een groeiende behoefte aan transparantie, geschikte controllingtools en adequaat risicomanagement. Klanten willen tot in de puntjes geïnformeerd worden en verwachten kwalitatief hoogwaardige managementinformatie. Ook voor investeerders is het belangrijk hun kosten in het oog te houden. Alleen met optimaal vastgoedmanagement kunnen maximale rendementen behalen worden en snel ingespeeld worden op actuele marktbewegingen. Door de digitale processen bespaart projectontwikkelingskosten, wordt het werk effectiever afgeleverd en nieuwe mogelijkheden gecreëerd.

   
 

 

Innovatieve concepten en vakmanschap zijn de steunpilaren van onze onderneming.” verklaart Laurentius Hegeman, voormalig Directeur Kondor WesselsHolding GmbH. “Voor ons is het belangrijk om gedurende het gezamenlijke projectverloop een transparant overzicht te hebben van alle projectdata. Wij willen geen losse tabellen meer met nauwelijks consolideerbare aantallen en niet eenduidige resultaten. Eventuele wijzigingen in de projectdoorloop moeten zowel in de tijd als qua bouwprogramma logisch zijn. “

De aanpak

De Reasult vastgoedsoftware is in gebruik genomen door een selecte groep projectontwikkelaars bij Kondor Wessels. De software is ingericht voor de specifieke situatie van Kondor Wessels waardoor de implementatie eenvoudig verliep. Reasult heeft voor alle vestigingen een uniforme berekeningsmethode doorgevoerd waardoor de invoer van standaarden mogelijk is. Bovendien garandeert een automatische vergelijking van huidige en gewenste situatie, samen met de actuele cijfers, voor continue inzicht in de projectvoortgang. De gegevens van de afzonderlijke projecten worden efficiënt samengevoegd in één overzicht. Zowel op vestigings- als op organisatieniveau.

Wij hebben alle projectontwikkelaars en controllers opgeleid” verklaart Hegeman. “Reasult heeft ons daarbij prima ondersteund en de samenwerking verliep vlekkeloos. De Reasult software is gekoppeld met het financiële systeem van Kondor Wessels waardoor de geprognosticeerde data continue vergeleken kan worden met de actuele cijfers. Onze omvangrijke projecten zijn nu veel efficiënter te sturen en te optimaliseren.
Digitalisering en nieuwe technologische mogelijkheden helpen bij de dataopbouw en bij het op transparante wijze ontsluiten van data. In de toekomst wordt de geloofwaardigheid van een onderneming meer en meer bepaald door de cijfers die het op kan leveren. Het ontwikkelproces voldoet aan de huidige compliancy-eisen mede door de certificering van Deloitte, toepassing van het vier-ogen principe en de niet-wijzigbare archivering van de projectgeschiedenis.”

De toekomst

Kondor Wessels heeft nu 30 projectontwikkelaars en 6 controllers die de software gebruiken. Ze werken allemaal met hetzelfde databestand. Cijfers en analyses zijn daarmee eenduidig en op ieder moment beschikbaar. “We hebben ons doel bereikt en de koppeling met het financiële systeem werkt uitmuntend ‘resumeert Hegeman. “Nu overleggen we hoe we de andere tools en interfaces aan kunnen sluiten.

Benieuwd wat Reasult voor u kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Contact