20 jaar Reasult – een interview met Aart Zandbergen

11/09/2020

Reasult bestaat 20 jaar. Reden voor een feestje! Maar vanwege Covid-19 hebben we dat even uitgesteld tot volgend jaar…
Ondertussen gaat de business volop door en vertelt Aart Zandbergen, oprichter en CEO van Reasult hoe het 20 jaar geleden allemaal begon. Daarnaast kijken we vooral vooruit, ook naar wat de digitalisering van de vastgoedsector na Covid-19 doet.Aart Zandbergen Reasult 20 jaar

“Aart, jij was 20 jaar geleden één van de oprichters van Reasult. Wat was de aanleiding voor het oprichten van Reasult en wat zijn de belangrijkste mijlpalen?”

Aart: “20 jaar geleden werkte de hele branche bijna uitsluitend met Excel. En dat terwijl vrijwel iedereen de beperkingen zag. We wilden een betere oplossing voor projectontwikkelaars voor het ondersteunen van hun haalbaarheidsstudies, met goede planning en control. Mijn medeoprichters kwamen uit de projectontwikkeling. Zelf had ik toen al de nodige ervaring als ondernemer met een achtergrond in Corporate Finance en IT. We waren het ideale startup-team!”

“Er waren nogal wat mensen die ons waarschuwden, want Excel zit ingebakken in de vastgoedsector. Toch kwamen de eerste drie klanten relatief snel. Twee grote projectontwikkelaars en een grote woningcorporatie uit Amsterdam. De behoefte aan alternatieven voor Excel vormde de start van Reasult. En nog steeds is Excel ‘een grote concurrent’. Maar zeker in de huidige complexe tijd is het voor vastgoedorganisaties gevaarlijk hun processen en besluiten te baseren op Excel. Dat besef is enorm gegroeid in die 20 jaar en dat groeit nog steeds.

Van projectontwikkeling naar asset- en taxatiemanagement

“Reasult is de afgelopen 20 jaar aanzienlijk gegroeid en we hebben een enorme leercurve doorgemaakt. De start was de software voor projectontwikkeling en daar zijn in de loop van de tijd Assetmanagement, Taxatiemanagement en Financiële Planning bij gekomen. Naast de Nederlandse markt volgden ook de Belgische, Duitse en Zwitserse markt een aantal jaren geleden.”

Eenvoud brengen in een complexe wereld

“Inmiddels gebruiken veel Aart Zandbergen Reasultwoningcorporaties, projectontwikkelaars, institutionele en private beleggers de software van Reasult. De behoefte aan onze oplossingen groeit nog harder dan voorheen omdat de vastgoedmarkt steeds opener er internationaler wordt. Vastgoedorganisaties concurreren steeds meer met grote internationale bedrijven. Dat dwingt tot meer professionalisering en goed gereedschap waarmee je analyses maakt, waarop je je besluiten baseert en waarmee je verantwoording aflegt.. We brengen eenvoud in een steeds complexere wereld.” aldus Aart Zandbergen.

De klanten van de afgelopen 20 jaar

Reasult heeft nu bijna 80 klanten, van middelgrote organisaties tot grote complexe vastgoedpartijen, in 4 landen. Organisaties die al jaren bij ons klant zijn maar ook minder lang. “Zo heeft het negentien jaar geduurd voordat VolkerWessels, een van de grootste bouwondernemingen van Nederland, voor Reasult koos voor het financieel plannen van alle bouw- en ontwikkelactiviteiten. Net als bij heel veel andere klanten was daar ook de belangrijkste wens: meer grip op liquiditeit. Elk project genereert een cashflow; hoe plan je deze zo goed mogelijk naar de toekomst toe? Met spreadsheets krijg je daar onmogelijk grip op. Onze software brengt uniformiteit en eenduidigheid en dus rust.”

Wat zijn de plannen voor de komende jaren?

“Op dit moment ontwikkelt Reasult een schaalbaar platform voor internationale én lokale vastgoedbedrijven. Hiermee komt nog meer nadruk te liggen op het verbeteren van processen, besluitvorming en rendement voor projectontwikkelaars in Europa. Hierbij staan forecasting, rapportage en analyse centraal. Maar slimmer samenwerken en routinematige taken wegnemen horen daarbij. We gaan steeds meer handwerk automatiseren en zorgen voor alerts, notificaties, scenario’s en slimme adviezen op basis van zelflerende algoritmen. Hoogopgeleide professionals zijn daardoor minder tijd kwijt aan het organiseren en controleren van hun werk en kunnen zich richten op hun echte toegevoegde waarde binnen een organisatie. Kortom meer tijd voor analyse, betere forecasting en een betere samenwerking tussen business en finance.”

De invloed van Covid-19 op de activiteiten van Reasult

Aart: “Op de lange termijn zie ik weinig impact van Covid-19 op ons bedrijfsmodel. Geen enkele klant heeft het contract met ons opgezegd vanwege Corona. De vraag naar vastgoed op goede locaties blijft groot. Als de economie echter inzakt, kunnen vertragingen worden verwacht. Tegelijkertijd horen we dat het juist nu tijd is om na te denken over slimmere processen. Iedereen heeft het op dit moment over aanpassingsvermogen, digitalisering is een geweldige kans. Wij zijn helemaal klaar voor de volgende 20 jaar. “

Inge van Hal

 

 

Inge van Hal – Marketing & communicatie

 

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

 

 

« Terug naar overzicht

Delen