Casade professionaliseert vastgoedsturing en kiest voor Reasult

01/02/2016

De Brabantse woningcorporatie Casade gaat de marktwaarde van haar bezit inzetten voor vastgoedsturing. Daarom kiest Casade voor de full-versie van het waarderingshandboek. Om deze professionaliseringslag op het gebied van asset management te maken, schakelt Casade vastgoedsoftwarespecialist Reasult in. Het taxatiemanagementsysteem van Reasult ondersteunt de full-versie van het waarderingshandboek ten volste. Het stelt de corporatie in staat de marktwaarde, gebaseerd op specifieke lokale kenmerken, beter en efficiënter te bepalen.

In september 2015 is Casade een selectietraject gestart voor een ‘eigen’ systeem voor taxatiemanagement en voor een verdere professionele vastgoedsturing. Na een grondige marktverkenning, waarbij ook referenten van verschillende leveranciers zijn bezocht, is de keuze op Reasult gevallen. De kwaliteit van de geboden oplossing in relatie tot de prijs was een voorname reden om Reasult te kiezen. Verder waren de belangrijkste selectiecriteria: gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, autorisaties en beveiliging, aanvullende tools voor vastgoedsturing en een visuele analyseomgeving. Inmiddels is de implementatie in volle gang.

Sander Kock, portefeuillemanager waardesturing bij Casade: “Omdat wij de marktwaarde willen inzetten voor sturingsdoeleinden, doen wij geen concessies in de kwaliteit van de waardering. Toen we de proef op de som namen en de waardering volgens de full-versie en de basis-versie voor een aantal complexen met elkaar vergeleken, vonden wij de verschillen te groot. De full-versie van het waarderingshandboek is wat ons betreft een logische keuze. Dankzij de parameters van de full-versie is de marktwaarde realistischer. De software van Reasult ondersteunt dit als geen ander. We kunnen niet wachten tot de implementatie is afgerond. Onze verwachtingen zijn hooggespannen.”

“We zijn blij Casade te mogen ondersteunen in deze professionaliseringslag”, stelt Walter Wind, Senior Account Manager bij Reasult. “We zien dat het voor zowel grote als kleinere corporaties zeer de moeite waard is om de full-versie te overwegen. Een gedetailleerde en realistische waardering op marktwaarde maakt het mogelijk om bewuste beleidskeuzes te maken. Uiteraard heeft Casade een maatschappelijke rol, maar wij zijn ervan overtuigd dat de corporatie die beter kan invullen, wanneer inzichtelijk is hoe het bezit financieel rendeert en wat maatschappelijk rendement oplevert. Onze software hebben we hier volledig op ingericht.”

« Terug naar overzicht

Delen