Écht financieel inzicht in renovatie- en nieuwbouwprojecten

15/08/2022

Jan Zwerink

Als woningcorporatie wil je je geld zo efficiënt mogelijk inzetten om zo het maximale uit je projecten te halen. Inzicht in je kasstromen en voortgang van projecten is daarvoor een essentieel onderdeel. Kortom: écht financieel inzicht in renovatie- en nieuwbouwprojecten.

Op 22 september staat Reasult op het CorporatiePlein. Daarom ging CorporatieGids.nl in gesprek met Senior Accountmanager Jan Zwerink, over wat bezoekers op de stand kunnen verwachten.

 

Wat staat centraal op CorporatiePlein 2022?

De komende jaren wordt er flink geïnvesteerd in nieuwbouw en verduurzaming. We zien dat corporaties steeds meer inzicht willen in wat er met bepaalde geldstromen gebeurt. Verschillende stakeholders willen periodiek rapportages ontvangen over hoe de beschikbare middelen worden ingezet. Het digitaal volgen en labelen van kasstromen is dan een voorwaarde.

Op CorporatiePlein laat Reasult zien hoe je overzicht houdt over de voortgang van planning, kosten, opbrengsten, resultaat, kasstromen en risico’s van projecten. Van haalbaarheidsstudies, scenario-analyses, budgetten vaststellen tot het consolideren van projecten. Kortom; het hele proces van haalbaarheid tot oplevering wil je kunnen volgen.

Voor welke informatie en kennissessies kunnen bezoekers terecht?

In de sessies op de stand behandelen we vragen als: Welke projecten wil je realiseren? Welke scenario’s zijn er? Hoe houd je grip op het proces en rapporteer je? Hoe krijg je tijd voor goede analyses en input voor het besluitvormingsproces? Hoe consolideer je al je projecten naar een goed en snel samen te stellen portefeuilleoverzicht? Hoe krijg je inzicht in kasstroompatronen? En hoe houd je overzicht en breng je structuur aan?

Op welk vlak kan Reasult corporaties écht verder helpen?

De uitdagingen voor corporaties zijn groot: duurzaamheid, doorstroom, transformatie, nieuwbouw en meer. Met onze software helpen we corporaties betere beslissingen te nemen over de inzet van de middelen en dit te verantwoorden. Een softwaretool is ondersteunend bij het sturen van investeringsprojecten. Voor het doorrekenen van een investering, maar ook de voortgang van de besluitvormingsmomenten, de realisatie en alle bijbehorende kasstromen. Alle data worden eenduidig vastgelegd waardoor sturing op zowel project-, afdelings- of organisatieniveau gemakkelijker is.

Écht financieel inzicht in renovatie- en nieuwbouwprojecten

Voor de projectontwikkelaar helpt het efficiënter te werken. De rekensheets en parameters zijn standaard ingesteld op de door de corporatie ingestelde waarden waardoor een ontwikkelaar snel en goed kan rekenen. Bovendien heeft hij continu inzicht in alle lopende projecten en fases van een project, zowel op project- als ook portefeuille niveau.

Nog meer dan ooit kunnen projecten uitlopen of onvoorzien duurder uitvallen. Het beheersen van de projecten en de kasstromen zijn dan essentieel. Op tijd inzicht in eventuele financieringsbehoeften of afwijkingen in besluitvormingsmomenten of stand en einde bouw zijn dan erg behulpzaam. Meer lezen hoe echt je financieel inzicht nieuwbouwprojecten krijgt.

Reasult is op CorporatiePlein te vinden op stand 3, aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link .

« Terug naar overzicht

Delen