Gebiedsontwikkelaar AM kiest voor toonaangevende projectontwikkelingssoftware van Reasult

13/06/2023

Foto: Vierde van links Raymon van Miltenburg, Directielid AM en rechts daarvan Klaas Bosma, General Manager Reasult

Gebiedsontwikkelaar AM en Reasult, de ontwikkelaar van financiële analyse- en prognosesoftware, hebben tijdens Provada een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Daarmee kiest AM voor de Reasult softwareoplossing voor projectontwikkeling.
AM kiest voor Reasult software ter vervanging van haar eigen in-house ontwikkelde rekenmodel. Toenemende complexiteit en veranderende marktomstandigheden stellen voortdurend nieuwe en hogere eisen aan de rekenkundige onderbouwing van vastgoedprojecten, integrale gebiedsontwikkeling etcetera.

De software-oplossing van Reasult voldoet aan belangrijke eisen die AM stelde, zoals uniformiteit in calculaties, betrouwbaarheid, aansluiting op wet- en regelgeving, standaard koppelingen met andere IT systemen en gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast moest de nieuwe oplossing als volledig managed service (Saas) beschikbaar zijn.

Raymon van Miltenburg, directielid AM: “Met de keuze voor Reasult zet AM de volgende stap in haar ambitie om dé toonaangevende en datagedreven gebiedsontwikkelaar van Nederland te worden. Reasult biedt ons een gedetailleerd inzicht in onze portefeuille op het gebied van planning, kosten, opbrengsten, resultaat, kasstromen en rendement. Dit stelt ons in staat om de integraliteit van de planvorming te vergroten, weloverwogen beslissingen te nemen en potentiële kansen en risico’s tijdig te identificeren. Hierdoor stappen wij in een keer over naar de beste software voor vastgoedrekenen die er in de markt te krijgen is.”

Klaas Bosma, General Manager Reasult voegt toe: “Wij zijn al langer in gesprek met AM en zijn zeer verheugd dat zij nu kiezen voor Reasult. Onze oplossing geeft AM inzicht en overzicht over het gehele ontwikkelproces zowel op project- als portfolioniveau. Ik kijk uit naar een hechte samenwerking waarbij we samen onze module voor grondexploitatie en grondontwikkeling nog verder doorontwikkelen. Wij ondersteunen AM graag in hun verdere groei en ambitie om dé data gedreven ontwikkelaar van Nederland te worden.”

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelproces. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Geïnspireerd door actuele maatschappelijke thema’s, leggen wij in het bijzonder het accent op betaalbaar wonen en klimaatpositieve gebiedsontwikkeling. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.

Over Reasult

Reasult is een toonaangevend softwarebedrijf dat de financiële prestaties van vastgoedorganisaties optimaliseert en inzicht biedt in de financiële prestaties van vastgoedportefeuilles. De software ondersteunt vastgoedorganisaties bij betere informatie, betere analyses en betere beslissingen en het voldoen aan verantwoordingsvereisten. Het Reasult-platform omvat oplossingen voor vastgoedontwikkeling, asset- en portefeuillemanagement, taxatiemanagement en financiële planning. De oplossingen worden gebruikt door vastgoedontwikkelaars, vastgoedbeleggers en woningcorporaties. Reasult ontwikkelt sinds 2000 software voor de vastgoedmarkt en is sinds 2021 onderdeel van de Planon groep. Ruim 90 vastgoedorganisaties in Nederland, België, Zwitserland en Duitsland gebruiken de Reasult software.

« Terug naar overzicht

Delen