Interview Gerhard Bolk- directie AM

18/12/2020
Sander Janssen Reasult

Sander Janssen – Director Reasult

Het vakgebied Projectontwikkeling is onderwerp van gesprek in een reeks ‘Lets Talks’ met een aantal toonaangevende ontwikkelaars in Nederlands. Het vakgebied is complex, interessant en verandert ook. Sander Janssen, director bij Reasult gaat in gesprek met diverse ontwikkelaars in Nederland waaronder AM, VolkersWessels en Wilma.

Voor deze Let’s Talk spreekt Sander met Gerhard Bolk, lid van de directie van AM. Gerhard vormt, samen met Ronald Huikeshoven, Raymon van Miltenburg en Reinier Jansen, de dagelijkse leiding van AM, gebiedsontwikkelaar van vele binnen- en buiten stedelijke, vaak multifunctionele projecten. AM is als zelfstandig ontwikkelaar onderdeel van de Koninklijke BAM Groep. AM is niet alleen sterk in fraaie gebiedsontwikkelingen als Ede Enka, de Bloemdalerpolder, en de Zuidplaspolder, maar zeker ook in spraakmakende binnenstedelijke multifunctionele projecten. Voorbeelden zijn behalve De Zalmhaven ook ontwikkelingen als het Bajeskwartier in Amsterdam, de Merwede Kanaalzone in Utrecht, de Binckhorst in Den Haag, Feyenoord City in Rotterdam en het Gasthuiskwartier in Den Bosch. Veelal worden deze projecten met gelijkgestemde partners uitontwikkeld en gerealiseerd.

“Van pril idee tot concrete wijk, buurt of complex waar je doorheen kunt lopen (iets tastbaars), een creatief proces met vaak bijzondere uitkomsten. De Zalmhaven is zo’n Koningsproject. Met zo’n project verander je echt het silhouet van de stad. Daar werk je samen aan.”

In dit interview spreken Sander en Gerhard over het vak projectontwikkeling, de eigenschappen van een projectontwikkelaar, de rol van de projectontwikkelaar en de veranderingen in het vak.

Lees dit interview met Gerhard Bolk

 

 

 

 

« Terug naar overzicht

Delen