Nieuwe release met onder meer make-over financieringsmodule

18/04/2023

Binnenkort brengen we een nieuwe release uit van onze software voor projectontwikkeling (versie 8.1 Reaforce ). Een aantal nieuwe functionaliteiten belichten we alvast. Zo is het samenwerken met meerdere mensen aan een project verbeterd, heeft de financieringsmodule een totale make-over ondergaan en kun je verkoopplanning en koopsommenlijsten combineren.

Samenwerking in projecten

Vanaf versie 8.1 is het mogelijk om andere gebruikers via ‘extra toegang’ ook PV-varianten te laten bekijken. Daarnaast kan men op projectniveau aangeven of gebruikers met extra toegang ook bewerkingsrechten hebben. Hiermee wordt het dus mogelijk om met meerdere mensen aan een project samen te werken zonder dat het project overgedragen hoeft te worden.

Make-over financieringsmodule

De financieringsmodule heeft een totale make-over ondergaan. In de nieuwe module is het mogelijk om de volledig geautomatiseerde renteberekening te combineren met handmatige financieringslijnen. Start- en einddatums van financieringslijnen en trekkingen en aflossingen kunnen slim gekoppeld worden aan datums uit de planning. Daarnaast is het mogelijk om een bereidstellingsrente te berekenen over beschikbaar gesteld vermogen.

Optimalisatie Gescheiden koop/aanneming

De rekenkundige werking van gescheiden koop/aanneming in de software is aangepast. Voor onverkochte eenheden kan je nu instellen of de aannemer hier opstaltermijnen of bouwkosten voor in rekening brengt. Als er nog een restant te verrekenen is tussen aannemer en ontwikkelaar dan verloopt dit via de nieuw geïntroduceerde kostenregel ‘PO-vergoeding’.
Daarnaast is door een uitgebreide specificatie weer te geven op het cashflowscherm beter inzichtelijk hoe de kasstromen tot stand komen.

Koopsommenlijst/verkoopplanning

Waar voorheen een keuze gemaakt moest worden tussen de globale verkoopplanning en de koopsommenlijst is het nu mogelijk om deze met elkaar te combineren. Bij het openen van de koopsommenlijst worden alle eenheden in beginsel nog gepland via de globale verkoopplanning. Naar wens kan de gebruiker voor specifieke eenheden handmatig een verkoopdatum ingeven in de koopsommenlijst.

« Terug naar overzicht

Delen