Planon neemt vastgoedsoftwarebedrijf COOR over

12/01/2022

~ Aanvulling op Planons aanbod van vastgoedbeheer en -ontwikkeling, inclusief kostenbeheersing voor eigenaren en ontwikkelaars van vastgoed ~

12 januari 2022 – Planon heeft vandaag de overname aangekondigd van COOR GmbH, een internationaal actieve groep gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van softwareoplossingen voor eigenaren en ontwikkelaars van vastgoed. COOR is opgericht in 1995 en het hoofdkantoor is gevestigd in Salzburg, Oostenrijk. Deze overname is een aanvulling op Planons productportfolio voor kostenbeheersing en financiële optimalisatie op de Europese markten.

De slimme projectbeheersoftware, speciaal ontworpen voor de vastgoedsector, is bedoeld voor het plannen, beheren en voorspellen van de ontwikkeling van kosten en inkomsten. De software kan worden gebruikt voor alle relevante belanghebbenden, in alle fasen, en voor contracten, projecten of hele portfolio’s. COOR biedt mobiliteit, samenwerking tussen bedrijven, netwerken met bedrijfsoplossingen zoals ERP, EDM en BI, en gecentraliseerd informatiebeheer.

Pierre Guelen, CEO en oprichter van de Planon Groep, zegt: “Met veel plezier verwelkomen we COOR bij Planon. COOR is een waardevolle aanvulling, zowel op de Reasult RE-portfolio en projectbeheersoftwaresuite die we in januari 2021 hebben verworven, als op onze uitgebreide Planon-oplossingen voor vastgoedbeheer. Door deze combinatie kunnen we klanten solide en optimale oplossingen bieden voor elke fase van de levenscyclus van een gebouw, ongeacht de looptijd en complexiteit. We blijven de functionaliteiten van COOR verder ontwikkelen, zoals we ook hebben gedaan voor eerder verworven oplossingen waaronder Reasult, SamFM en conjectFM.”

Gerhard Sendlhofer, CEO en oprichter van COOR, is al even enthousiast over de overeenkomst. “Onze deelname aan de snelgroeiende wereldwijde Planon Group is een ideaal uitgangspunt voor de verdere groei en ontwikkeling van ons bedrijf en onze softwaresuite. Onze oplossingen vormen een aanvulling op het huidige aanbod van Reasult en Planon en bevorderen de synergie. Wij bieden innovatieve producten, diensten en waarde voor eigenaren en ontwikkelaars van vastgoed, zodat zij hun ambitieuze projecten kunnen realiseren en continu een volledig en tijdig overzicht van de projectstatus en alle relevante informatie voor de besluitvorming hebben.”

« Terug naar overzicht

Delen