Release Reasult Assetmanagement 5.8.

05/02/2019

We hebben eerder al de vernieuwde Budget & Actuals module in onze assetmanagementsoftware aangekondigd. Binnenkort releasen we deze sterk verbeterde functionaliteit ter ondersteuning van uw budgetproces (Reaturn AM versie 5.8). De eerste gebruikers hebben via een webinar al kennis gemaakt met de software. Lees verder voor een overzicht van de belangrijkste functionaliteiten.

Budgetscherm

Bij de jaarlijkse budgetteringsronde zijn veel verschillende mensen betrokken, ieder met eigen informatiebehoefte en verantwoordelijkheden. De nieuwe versie van onze assetmanagementsoftware (Reaturn AM 5.8) heeft sterk verbeterde functionaliteiten om het budgetproces te ondersteunen. Naast een betere procesondersteuning, ziet het er ook nog eens veel prettiger en overzichtelijker uit. Dit geldt voor zowel het budget dat het voorafgaande het jaar wordt vastgesteld alsook voor de tussentijdse, eventueel bijgestelde, prognoses die gedurende het jaar worden vastgesteld.

Rollenscheiding

Reaturn AM biedt de mogelijkheid tot een strikte scheiding van rollen en bijbehorende verantwoordelijkheden en taken. Hierbij zijn de budgetdoelstellingen, verantwoordelijke personen en objecten in scope inzichtelijk, inclusief de bijbehorende periode. Zo ben je alleen bezig met wat er op dat moment actueel is, houd je grip op doorlooptijd en heb je altijd de meest actuele versie van een budget of prognose.

Opdelen vastgoedportefeuille

Het is mogelijk de vastgoedportefeuille op te delen in deelportefeuilles, bijvoorbeeld per asset manager of vastgoedfunctie. Gebruikers krijgen hiermee budgetverantwoordelijkheid toegewezen op deelportefeuilles. Daarbinnen is het mogelijk om acties in te richten. Denk hierbij aan het indienen, adviseren of goedkeuren van budgetten. Ook budgetdoelstellingen kunnen worden vastgelegd zodat ingediende budgetten met deze doelstelling kunnen worden vergeleken.

Inzicht in budgetprestaties

Daarnaast zijn er verbeterde analyses mogelijk waardoor de gebruiker eerder en beter inzicht krijgt in de budgetprestaties. Daarmee is het monitoren van de budgetten en de daadwerkelijke realisatie veel inzichtelijker.

Budget en actuals proces

 

Managen, analyseren en monitoren van budget en forecast

Een belangrijk onderdeel van het budgetteringsproces is inzicht in de voortgang. In één oogopslag zie je budget en forecast. Je kunt een analyse maken van budget en forecast op kasstromen, maar ook winst en verlies. Het budget kan worden bevroren. Daarnaast is het mogelijk om budget en forecast door te zetten naar de module Financial Planning. Deze genereert een volledige balans, winst & verliesrekening en kasstroomoverzicht voor de portefeuilles. Tot slot biedt de Rapportage & Analyse omgeving de gebruiker straks ook meer mogelijkheden met betrekking tot rapportage over het gehele budgetproces.

« Terug naar overzicht

Delen