Release software Reasult Projectontwikkeling (Reaforce 8.2)

19/01/2024

Onlangs is een nieuwe release uitgebracht van de Reasult software voor projectontwikkeling (Reaforce 8.2). Hierin zitten een paar mooie verbeteringen qua interface en gebruiksvriendelijkheid, uitbreidingen op gebouw- en grondontwikkeling en verbeteringen qua rapportage en analyse.

Gebouwontwikkeling

Binnen gebouwontwikkeling is de ontwikkelingswinst niet langer onderdeel van de investeringskosten en cashflow. Op het vlak van indexaties is er nu de mogelijkheid om te werken met indexreeksen. In de financieringsmodule is het mogelijk om met rentereeksen te werken. Hiermee zijn toekomstige verwachte ontwikkelingen in indexaties en rente beter te verwerken in verschillende scenario’s.

Grondontwikkeling

Vergelijkbaar met de werking in gebouwontwikkeling kan er nu ook in de grondmodule gebruik gemaakt worden van samengestelde berekeningsgrondslagen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om kosten te berekenen als percentage van de kosten bouwrijp maken plus kosten woonrijp maken. De vastlegging van deze berekeningsgrondslagen is onderdeel van de bedrijfseigen inrichting en dient door Reasult ingericht te worden.

Rapportage & Analyse

De templates zijn uitgebreid tot een maximum van 20 project- en type kenmerken en niet alleen de kenmerken die middels een picklist werken zijn beschikbaar, maar alle soorten kenmerken. De netto cashflow gegevens zijn toegevoegd in het cashflow template en de flexibele mijlpalen zijn toegevoegd in de mijlpalen template.
De uitrol van deze release (Reaforce 8.2.) is inmiddels gestart bij onder meer BAM AM. Onze consultants nemen contact op met de gebruikers voor de uitrol. De uitgebreide release notes zijn te vinden in onze serviceportaal.

« Terug naar overzicht

Delen