Succesvolle certificering en uitrol Reasult Taxatiemanagement

15/02/2019

PwC heeft onlangs Reasult Taxatiemanagementsoftware gecertificeerd, zowel voor woningcorporaties, beleggers als taxateurs. De softwarepakketten die woningcorporaties gebruiken bij de marktwaardering moeten worden gecertificeerd. Het ministerie heeft hiervoor onlangs een onderzoek onder de leveranciers laten doen door Fakton. Reasult is glansrijk uit dit onderzoek gekomen. De uitrol van de Taxatiemanagementsoftware was reeds in volle gang. Niets staat onze klanten nog in de weg voor de aanlevering van de waardering voor de jaarrekening.

Certificering door PwC

Reasult laat jaarlijks de Taxatiemanagementsoftware certificeren door PwC. Dit betreft de gebruikelijke certificering volgens het Waarderingshandboek voor corporaties. Ook de software voor beleggers en taxateurs is wederom gecertificeerd. Hierbij is gekeken naar onze ICT-beheersmaatregelen (volgens ISACA) en de software is onderzocht op RICS Redbook en NRVT-voorwaarden. PwC doet het onderzoek in overeenstemming met Standaard COS 3000 Assurance-opdrachten.

Gebruikersgroepen voor verbeteren software

Onlangs hebben we weer diverse gebruikersgroepen samengebracht ter verbetering van onze software. Met corporaties is gekeken naar het verbeteren van het proces in Reasult Taxatiemanagement. Ook hebben we de nieuwe opzet voor de disconteringsvoet geëvalueerd. Met beleggers is gesproken over de NRVT-compliancy, een betere onderbouwing van de taxaties en het nog eenvoudiger toevoegen van de referenties.

Werkgroep Reasult Taxatiemanagement

« Terug naar overzicht

Delen