Uitgebreide certificering Reasult Taxatiemanagement

17/04/2018

De Reasult Taxatiemanagementsoftware is onlangs weer gecertificeerd door PwC. Naast de gebruikelijke certificering volgens het Waarderingshandboek voor corporaties is de software ook gecertificeerd voor beleggers en taxateurs. Hierbij is gekeken naar onze ICT-beheersmaatregelen (volgens ISACA) en de software onderzocht op RICS Redbook en NRVT-voorwaarden. Het onderzoek is door PwC verricht in overeenstemming met Standaard COS 3000 Assurance-opdrachten.

gecertificeerd

Wij vinden het essentieel dat onze klanten ervan op aan moeten kunnen dat de rekenmodellen voldoen aan de wettelijke eisen en ook voldoet aan (nationale en internationale) standaarden. Zo hebben gebruikers van Reasult taxatiemanagementsysteem een degelijk en betrouwbaar softwaresysteem welke doet wat het belooft.

Certificering Waarderingshandboek 2018 voor woningcorporaties

Net zoals bij voorgaande releases heeft Reasult de software extern laten auditen. Het taxatiemanagementsysteem is in overeenstemming met de richtlijnen zoals beschreven in het Waarderingshandboek. De certificering is uitgevoerd op basis van de accountants standaard COS 3000. PwC concludeert dat de marktwaarde in verhuurde staat wordt berekend conform het Waarderingshandboek. Tevens is de inrichting en het onderhoud van beheersingsmaatregelen rond informatietechnologie (IT controls) beoordeeld. Reasult heeft hiervoor de certificering ontvangen. Zo heeft u zekerheid over de betrouwbaarheid en controleerbaarheid en u bespaart auditkosten.

Certificering voor beleggers en taxateurs

Als enige aanbieder in Nederland heeft Reasult ook haar taxatiemanagementsoftware voor beleggers en taxateurs laten certificeren. PwC heeft dit onderzoek uitgevoerd. Hierbij is gekeken of we voldoen aan het RICS Redbook, de NRVT-richtlijnen en het Burgerlijk wetboek Boek 7 bijzondere overeenkomsten. Daarnaast zijn ook onze interne ICT-beheersmaatregelen onderzocht volgens de ISACA (Information Systems Audit and Control Association) met COBIT raamwerk. ISACA is een wereldwijde organisatie voor IT auditors. Het geeft de IT gebruikers de zekerheid van de beheersing van de beveiliging van de systemen. Reasult blijft hiermee voldoen aan de hoogste standaarden in de markt.

« Terug naar overzicht

Delen