Hernieuwde ISAE 3402-II verklaring voor Reasult

16/01/2020

Vanaf 10 januari 2020 beschikt Reasult over een hernieuwde ISAE 3402-II verklaring. ISAE 3402 verklaring ReasultISAE 3402 is de internationale standaard voor zekerheid bij outsourcing van processen via SaaS en software providers. Dit is van belang voor onze klanten want dit bewijst dat we onze controleprocessen en beheersmaatregelen goed georganiseerd hebben. Denk hierbij aan databeveiliging, bescherming persoonsgegevens, SLA- en probleemafhandeling en het proces van veranderingen in de software. De ISAE 3402-II verklaring geeft aan dat we deze interne beheersing en betrouwbaarheid van de financiële rapportages goed geborgd hebben in onze organisatie. Conclude Accountants voerde de ISAE 3402 controle uit.

Sinds 2017 heeft Reasult al een ISAE 3402 verklaring, meer informatie over deze ISAE 3402 verklaring >> 

Waarom vinden wij ISAE 3402 belangrijk?

Reasult wil graag voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden in de markt. Onze klanten bevinden zich in de top van de vastgoedmarkt en verwachten dat ook van ons. ISAE 3402 is bedoeld voor onze klanten die de Reasult vastgoedsoftware gebruiken in hun financiële rapportages. Ze hebben daarmee de zekerheid dat Reasult haar beheer- en controleprocessen adequaat heeft ingericht. De ISAE 3402 rapportages worden gebruikt door accountants bij de jaarrekeningcontrole. De accountant die de jaarrekening van de klanten van Reasult klanten controleert moet ook de geoutsourcete processen controleren. Met de ISAE 3402 verklaring toont Reasult aan ‘in control’ te zijn over deze processen.

Het mogen werkenJean Paul Vossers Director Reasult voor de top van de Nederlandse vastgoedsector vraagt van ons om interne processen betrouwbaar te hebben ingericht. De ISAE is voor ons een bewijs dat wij aan hieraan voldoen. Tevens daagt dit ons uit om het elk jaar weer een stapje beter te doen! ” aldus Jean Paul Vossers, Director bij Reasult

 

Verdere certificering van software

Naast de bedrijfsprocessen laat Reasult haar software ook inhoudelijk auditen, onder andere op de eisen zoals gesteld in de NRVT en IVS. Tevens wordt de software van Reasult geaudit op meer wettelijke kaders zoals het waarderingshandboek voor woningcorporaties.

De rapportage ISAE 3402-II verklaring opvragen

Het ISAE 3402 rapport bevat vertrouwelijke informatie. Een afschrift van de ISAE 3402 verklaring is voor onze klanten tegen een vergoeding beschikbaar. Het biedt u naast zekerheid en comfort ook een besparing op van uw eigen auditkosten. Neem hiervoor contact op met uw accountmanager.

« Terug naar overzicht

Delen