Het Reasult Rapportage & Analyse platform, waarom is dat zo handig?

10/03/2020

Slim omgaan met data is het toverwoord in vastgoedland. Hierbij draait het om het verwerken van data naar informatie. Informatie waarop u besluiten kunt nemen. Maar hiervoor heb je wel de juiste tools nodig. Eén van de tools is het Reasult Rapportage & Analyse (R&A) platform. Voorbeeld rapportage & analyse Reasult platformBinnen de Reasult oplossingen (Reaforce voor vastgoedontwikkeling, Reaturn Assetmanagement en Taxatiemanagement) zijn er diverse standaard en bedrijfsspecifieke rapportages beschikbaar. De aansluiting met het Reasult R&A platform gaat nog een stap verder. Hiermee breiden we de rapportagemogelijkheden uit ook buiten de afzonderlijke applicaties.

 

Reasult Rapportage & Analyse platform

Met Reasult Rapportage & Analyse (R&A) maakt u iedere gewenste rapportage en analyse die ook nog eens mooi gevisualiseerd is. De data wordt automatisch ingelezen vanuit verschillende systemen en uw analyses en rapportages staan centraal opgeslagen. Deze verschillende systemen kunnen ook niet-Reasult applicaties zijn. We zetten hieronder een paar onderdelen op een rij.

 

Flexibiliteit en zelf aan de slag

Het principe achter het R&A platform is flexibiliteit en gebruik maken van de mogelijkheden van bestaande Business Intelligence (BI) tools om zelf gemakkelijk de rapportages te maken. Daarom zit er achter het R&A platform de vertrouwde Microsoft technologie.

 

Maak gemakkelijk eigen rapportages

Met het R&A platform maakt u bedrijfsspecifieke rapportages zowel ad hoc als periodiek. R&A is ingericht met onze standaard rapportages. Deze kunt u ook uitbreiden met iedere op maat gemaakte analyse of rapportage. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om in Excel alle relevante data te ontsluiten.

 

Standaard templates en dashboards

Binnen Reasult R&A zijn diverse standaard templates en dashboards voor het vastgoedproces en kasstroomoverzichten beschikbaar. Wij leveren standaard Excel Templates (als draaitabel opgemaakt) zodat u makkelijk kunt filteren met dimensies en meetwaarden, zoals allerlei portefeuillegegevens, waardebegrippen en KPI’s. Dit biedt volledige vrijheid en flexibiliteit zonder de hoge mate van foutgevoeligheid en arbeidsintensiviteit. Want de data komt rechtstreeks uit de onderliggende database met alle applicatiedata. Dashboards maken wij met PowerBI. PowerBI is heel flexibel, eenvoudig in gebruik en biedt veel mogelijkheden voor datavisualisatie.

Rapportage & Analyse Portal Reasult

Altijd actuele data en beter data ontsluiten

U werkt altijd met actuele data en alle data wordt centraal opgeslagen. Heeft u ook de Reasult software voor vastgoedontwikkeling, taxatie- of assetmanagement dan heeft u één platform voor data-uitwisseling. De Reasult applicaties zijn de informatiebron (‘single source of truth’). Het voordeel is dat u informatie gestructureerd vastlegt in een database. De data kan automatisch inlezen geworden vanuit verschillende systemen.

Realiseer eenvoudig een connectie met andere oplossingen

De reporting & analysis omgeving laat zich eenvoudig integreren in uw bestaande BI-landschap. Hiervoor hebben wij een open leesbare datalaag ontwikkeld, zodat u ook uw andere BI oplossingen zoals SAP HANA, Tableau, Yellowfin of CrystalReports er op kunt aansluiten.

 

Autorisaties, rechten en rollen goed geregeld

Autorisaties, rechten en rollen kunnen vastgelegd worden per rapport, dashboard of template. Datasets kunnen per gebruiker geautoriseerd worden. Deze autorisaties worden centraal beheerd. Het voordeel is dat zeer specifiek gebruikers op geselecteerde delen van de portefeuille geautoriseerd kunnen worden. Handig in gebruik en voor compliancedoelen.

 

Liever niet zelf maar door ons?

Door het gebruik van Microsoft technologie is het heel eenvoudig zelf de rapportages en analyses te maken. Maar ontbreekt het u aan tijd of kennis dan heeft Reasult diverse Business Intelligence experts in huis. Zij kennen de structuur van onze software en zijn erg goed in het oplossen van datamanagement of Business Intelligence vraagstukken. Bijvoorbeeld recent hebben we voor een klant een rapportage gemaakt waarin de marktwaarde en onderbouwende kasstromen uit Taxatiemanagement, worden vergeleken met de kasstromen uit Assetmanagement. Ook voor Vestia hebben we in het verleden diverse dashboards gerealiseerd. Een voorbeeld hiervan leest u hier

Ook bieden we een opleiding voor datamanagement zodat u ook zelf aan de slag kunt. Voor meer informatie neem contact met ons op.

 

Overzetten van gegevens naar WALS

Voor klanten die Reasult Taxatiemanagement gebruiken is er een standaard output bestand voor WALS binnen R&A beschikbaar. Hierin is een rapport opgenomen met de data op verschillende tabbladen.

 

« Terug naar overzicht

Delen