Tim ter Heide – Mitros: evenwichtige projectontwikkeling

11/12/2020

Tim ter Heide – Mitros

Welke uitdagingen bieden corporaties het hoofd bij het sturen van investeringsprojecten? Welke rol spelen softwaretools daarin en hoe nuttig en noodzakelijk zijn deze eigenlijk? Hoe zorg je voor een goede inbedding van projectontwikkeling in een beheerorganisatie? Een interview met Tim ter Heide, vastgoedeconoom bij Mitros.

Een assetmanager, een vastgoedmanager of een bedrijfseconoom: stuk voor stuk functies die de laatste jaren zijn ingeburgerd bij woningcorporaties. Op de vraag wat de functie van vastgoedeconoom inhoudt en waar Tim dagelijks mee bezig is, zegt hij: “Mitros kent verschillende bedrijfsonderdelen. Eén daarvan is VastGoed. Hier werken we aan nieuwbouw- en renovatieprojecten, planmatig onderhoud, zakelijke verhuur en verkoop. Bij investeringsprojecten ondersteun ik de vastgoedontwikkelaars, projectmanagers en het managementteam van VastGoed. Soms ben ik projectinhoudelijk ondersteunend werkzaam voor de ontwikkelaar, een andere keer projectoverstijgend. In dat laatste geval analyseer ik de data van de projecten voor verschillende rapportages zoals de kwartaalrapportage, de kasstroomprognose of voor de MeerJaren InvesteringsBegroting (MJIB).”

Een interview dat is op maandag 30 november 2020 is geplaatst door CorporatieMedia. Tim ter Heide (Mitros): ‘Van hollen en stilstaan naar evenwichtige projectontwikkeling in hoog tempo”

Lees het volledige interview

 

 

« Terug naar overzicht

Delen